Blog

Het lijkt wel een foute doktersroman, want wij werden op slag verliefd toen we deze beauty’s tegen het lijf liepen!

We begonnen onze liefdesroman in het Chinese Beijing. Een enorme metropool met hoge gebouwen en druk verkeer. En in die drukte waren wij op zoek naar iets bijzonders… we zochten ‘de verboden stad’! Rond 1400 was dit DE plaats van waar de keizers hun rijk bestuurden. Gelukkig is de stad niet meer zo verboden en onvindbaar als vroeger dus google-maps wist ons nauwkeurig te vertellen waar we heen moesten.

Onder het genot van een bak ‘way to spicy noodles’ to-go kwamen we aan bij de imposante toegangspoort. Door het veelvuldige gebruik van de kleur rood, spatte het machts- en statusgevoel er vanaf. We werden er even stil van. De verboden stad bestond uit een verzameling majestueuze gebouwen en hoe verder je de stad in liep, hoe dichter je bij de keizer kwam. We wisten dat onze wandelschoenen geen overbodige luxe waren, maar we hadden er niet op gerekend dat zelfs die er de brui aan zouden geven. Wat was dit immens groot!

De grote rode deuren trokken steeds onze aandacht. Wat waren ze bijzonder… Sommige deuren waren voorzien van een groot slot en we konden het niet laten om stiekem door de kier te gluren. Welk geheim zou er achter schuil gaan?

We zijn doorgereisd naar Tibet en de hoofdstad Lhasa ademde alles wat in Beijing ontbrak: rust. Het bedevaartsoord staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en met recht, want dit is een van de mooiste plekken die we ooit hebben gezien. Toch hebben Lhasa en Beijing ook overeenkomsten, want in beide steden vind je een sprookjesachtige en betoverende bouwstijl.

Deuren en ramen waren versiert met kleurrijke doeken en zelfs de zitjes van de geruisloze elektrische brommers waren in dezelfde kleurstelling doorgevoerd. We liepen door een wir war van smalle steegjes waar de Tibetaanse bevolking gemoedelijk en in traditionele kledendracht hun handelswaren (ver)kochten. Ineens werd onze aandacht afgeleid, want aan het einde van de steeg vonden we weer zo’n beauty! Een rode handgeschilderde deur met grote kleurrijke deurklinken. We hebben een tijdje vol verwachting naar de deur gestaard, in de hoop dat iemand ons per toeval zou laten zien wat hij te verbergen had. Helaas is dat niet gebeurt en ging onze reis verder, maar in onze fantasie hoort hij bij het huis van het meest schattige Tibetaanse gezinnetje ever!

Bekijk hier de kaarten in de shop!