Blog

Waar ter wereld je ook bent, elke plek heeft zijn charme. Als we terug denken aan de reizen die we hebben gemaakt, zat er vaak verschil in reden waarom we dat land gingen bezoeken. Vaak kozen we de bestemming omdat we nieuwsgierig waren naar de bijzondere cultuur of natuur. Maar sommige bestemmingen zijn om hele andere redenen gekozen: familiebezoek, lekker dicht bij huis of gewoon omdat het een goede aanbieding was. Wat de reden ook was, we zijn nooit teleurgesteld!

We zijn in ons fotoarchief gedoken en hebben een kaartenserie ontworpen met foto’s van verschillende landen waar we zijn geweest. Ondanks dat de landen enorm van elkaar verschillen, vormen de foto’s toch een eenheid. We vertellen je graag het verhaal achter de beelden.

Kaart 1: Tsjechië
Deze foto is gemaakt tijdens de kerstdagen in Praag. De stad was helemaal in kerstsfeer met versierde bomen, lampjes, jingle bells muziek  en overvolle winkeletalages. Het was een drukte van jewelste! Mensen dronken op straat een warme glühwein, lachten en genoten van elkaars gezelschap. Een enorm contrast met de wereld onder de stad, het metrostation, waar juist een hele grillige en verlaten sfeer hing. Het leek wel of we in een andere wereld waren gestapt. Toch had deze plek iets betoverends, want de symmetrie van de perrons zorgden haast voor een spiegelbeeld illusie! Het duurde niet lang voor de betovering werd verbroken, want de metro naderde… mensen krioelden door elkaar en baanden zich een weg naar de wereld boven hen, klaar om kerst te vieren.

Kaart 2: Egypte
Deze foto is gemaakt tijdens een Nijlcruise in Egypte. Het was al een tijdje onrustig in het land, dus de meeste toeristen kozen voor een andere vakantiebestemming. De meeste cruiseschepen lagen er verlaten bij en de belangrijkste inkomstenbron voor de bevolking was ineens verdwenen. Wat waren de mensen dankbaar dat we er waren en wat hebben ze ons veel moois laten zien.

We bezochten onder andere de tempel van Hatsjepsut, een van de weinige vrouwelijke farao’s die het land heeft gekend. De zon scheen fel op de zuilen van de tempel, waardoor er een prachtige lijn met schaduwen ontstond.

Het grappige van Egypte was dat wij zelf ook een onderdeel van de bezienswaardigheden vormden. De lokale bevolking liet de tempel van Hatsjepsut volledig links liggen en wilde liever met ons op de foto!

Kaart 3: Thailand
De dag dat deze foto werd gemaakt, waren we in het zuiden van Thailand op pad met een klein bootje en een gids. We bezochten een aantal bijzondere eilandjes in het gebied. Een van de eilandjes was onbewoonbaar en zo klein dat je hem in een uur rond kon lopen. We vonden enorme schelpen en staarden vanaf een oude schommel naar de blauwe zee. Deze foto is gemaakt aan het einde van de dag, toen we vanaf het balkon van onze hotelkamer napraten over de dag die we hadden beleefd. Op het strand stonden grote palmbomen die een prachtig doorkijkje gaven naar de zonsondergang.

Kaart 4: Cuba
Deze foto is gemaakt in Havana. We hebben onze ogen uitgekeken, want wat was dit een gave stad. Kleurrijke gebouwen, swingende muziek, toeterende oldtimers en niet te vergeten: temperamentvolle mensen! Zo ook deze dame! Ze verdiend haar brood door in Cubaanse kledendracht (inclusief dikke sigaar) met toeristen op de foto te gaan. Een hilarische bedoeling, totdat de toerist niet voor de foto wilde betalen…. Dan ging ze er mooi achter aan! Wij maakten op dat moment een foto van het gebouw waar ze langs liep en zo ontstond dit mooie plaatje. Een echte toevalstreffer dus!

Onze reis om de wereld zit er op. Ondanks de verschillen in klimaat, cultuur en natuur, vormen deze foto’s een prachtige eenheid. Door de gele kleuren in de foto’s stralen ze een heerlijk vakantiegevoel uit. Op naar nieuwe avonturen!

Bekijk hier de kaarten in de shop!