Blog

Kilometers verlaten strand, hippe steden, schattige koalabeertjes en de meest prachtige vogels! In februari is Marielle 4 weken met de auto door Australië en Tasmanië gereisd en daar vertellen we je natuurlijk graag wat meer over.

Het was een reis om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege de eeeeeeenorm lange vliegreis, maar vooral vanwege de overweldigende grootte van het land en al het natuurgeweld wat het te bieden heeft.

De reis begon in het hippe Sydney en eenmaal aangekomen was de ‘relaxte vibe’ meteen voelbaar. Geen probleem om direct in vakantiemodus te komen! Fietsen langs de bekende highlights, een koud drankje in het park en natuurlijk surfen op Bondi Beach!

Na een paar dagen begon onze roadtrip richting Melbourne en zo ook ons avontuur om aan de linkerkant van de weg te rijden! Hellup! Zweetdruppels op onze rug, maar toen we de drukte van Sydney eenmaal uit waren verscheen er een rustig landschap met prachtige natuurgebieden, verlaten stranden, kangoeroes en kleine dorpjes waar je terug gaat in de tijd. Aha, zo ziet de ‘out back’ eruit!

Een van de mooiste plekken die we hebben bezocht was Jervis Bay. Eindeloze witte stranden waar je je even alleen op de wereld waande en in de bomen boven ons de meest prachtige vogels, zoals kaketoes, gekleurde papegaaien en kookaburra birds. Ook hebben we een aantal dagen in een safaritent overnacht midden in de natuur. Als we ’s ochtends onze tent opendeden werden we begroet door meer dan 40 kangoeroes die rustig stonden te grazen. Een moment om nooit meer te vergeten! Een van mijn wensen was om een koalabeer in het wild te zien en dat is gelukt! We hebben er zelfs meer dan 20 op 1 plek gezien en dat was heel bijzonder en uitzonderlijk.

De grootte van de natuurgebieden en de stilte om ons heen was soms wel overweldigend en het was dan ook goed dat we deze even konden verruilen voor het bruisende stadsleven in Melbourne. Lekker onder de mensen, souvenirs shoppen, een terrasje pakken en ’s avonds naar de openlucht bioscoop. Ook hebben we een bezoek gebracht aan mijn nichtje en haar man. Barbecueën in de tuin en heerlijk bijkletsen met een paar goede flessen wijn van de lokale wijnboer!

In Tasmanië was het landschap net wat ruiger en hebben we verschillende hicking trails gewandeld naar bergtoppen met een prachtig uitzicht. Ook hebben we de bekende wombats en Tasmaanse duivels van heel dichtbij gezien.

Het was een reis om nooit te vergeten en we hadden best nog wat langer willen genieten van dit bijzondere land. Toch is het ook altijd weer fijn om terug naar huis te gaan. En die lange terugvlucht? Die was zo voorbij want we hebben onderweg heerlijk geslapen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.