Blog

Daar gingen we… bepakt en bezakt… naar de ongerepte Chitwan jungle van Nepal. Klaar voor grootste avonturen en confrontaties met wilde dieren! WIJ KONDEN DE WERELD AAN! Maar ondanks de stoerheid die van ons afdroop, liep het toch iets anders…

We begonnen ons avontuur per kajak. ‘Stil zitten en handen binnenboord’ De gids vertelde ons dat er krokodillen in de buurt waren. Spannend!
Toen we op het vaste land aankwamen vervolgden we de tocht te voet (op onze wandelschoenen type 3 om precies te zijn, want die zijn waterdicht). We waren nog geen 5 minuten ‘aan de wandel’ toen we recht in de pootafdrukken van een grote Nepalese tijger stapten. ‘Geen paniek, die is hier gisteren voor het laatst geweest’ ‘De kans dat we hem vandaag tegenkomen is echt heel klein’. Oei, dit is spannender dan gedacht (hartslag omhoog!)

We vervolgden de tocht en liepen door gras wat tot ver boven ons hoofd reikte. Ineens werden we opgeschrikt door een hoop geritsel. ‘Sssst, er is een neushoorn in de buurt’. We doken naar de grond, gluurden door het gras en voor we het wisten schoot er een enorme neushoorn voorbij! ‘Wel uitkijken hoor, een neushoorn met een jong kan boos worden’. Ow fijn, bedankt voor de tip (WAAR IS HIER DE NOODUITGANG) Maar stiekem deden we toch een kleine high five, want we hadden tenslotte (een glimp van) een neushoorn gezien!

Na een uur was het tijd voor pauze. We klommen een uitzichtpost op en genoten van de herten die we in de verte zagen. Zo, even bijkomen. Maar helaas was dat niet van lange duur, want ondanks onze zorgvuldige voorbereidingen (en wandelschoenen type 3), waren we 1 klein detail vergeten… de bloedzuiger! Vanaf dat moment waren onze stoere praatjes definitief voorbij: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH haal hem weg!!!!! We hebben alle krokodillen, tijgers en neushoorn bij elkaar gegild (en weg gejaagd) en de rest van de tocht alleen nog maar gebiologeerd de grond in de gaten gehouden.


De volgende dag
We hadden onze stoerheid weer bij elkaar geraapt en gingen opnieuw de jungle in. Omdat we geen voet meer op Nepalese-bloedzuiger-grond wilde zetten, kozen we voor een tocht per olifant. ‘Daar kunnen ze nooit komen’ (slim!). We hebben prachtige exotische vogels gezien, waaronder de toekan en we hebben een neushoorn gespot. Ons doel was bereikt! Op een relaxed olifanten tempo sjokten we de jungle door. Blij en voldaan dat we zoveel moois hadden gezien.

Maar natuurlijk kreeg ook deze tocht een onverwachte wending. De olifant had namelijk een baby bij zich en toen moeder en zoon elkaar kwijt raakten sloeg de paniek toe! Vanuit de jungle hoorden we de hulpbehoevende geluiden van zoonlief en moeders probeerde met man en macht haar kind terug te vinden. Wist zij veel dat er nog twee (inmiddels niet meer zo relaxte) avonturiers op haar rug zaten. We werden onderdeel van de zoektocht en belanden tussen de takken, in het water en bij een afgrond! Vastgeklemd aan het houten zitje hoopten we dat het zo snel mogelijk voorbij was en ineens verlangden we terug naar de kleine bloedzuigers van de dag ervoor.

Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en zijn de olifanten weer met elkaar herenigd.

Na twee dagen jungle kunnen we wel stellen dat het is gelukt om ‘grote avonturen te beleven’, maar of we ook echt de wereld aankunnen… Daar zijn we niet meer zo zeker van.

Toch denken we nu vooral terug aan de mooie dieren die we hebben gezien, want wat waren ze mooi! Het inspireerde ons om de serie ‘Chitwan Crew’ te ontwerpen, met de dieren die het meeste indruk op ons hebben gemaakt: de olifant, neushoorn en toekan (de bloedzuiger hebben we achterwege gelaten, al staat die natuurlijk stiekem op nummer 1)

 

Bekijk hier de kaarten in de shop!