Section Blog Grid

Wat hebben we met elkaar een gek jaar achter de rug. Iedereen is blij dat 2020 voorbij is. We staan er vaak niet zo bij stil, maar toch heeft het jaar ons ook mooie dingen gebracht. Mariëlle is moeder geworden van Danique,  Laura heeft zich ontpopt tot super klusser en heeft haar huis helemaal onder handen genomen en samen deden we allerlei leuke dingen voor De wereld op papier. Het leukste daarvan was misschien wel het maken van de kersthangers van de origami bootjes. Wat hebben we samen veel avonden zitten rijgen en bij zitten kletsen met Danique in de kinderstoel ernaast. Ze is nu nog klein, maar er komt een tijd dat ook zij de wijde wereld zal gaan ontdekken.

Toen wij vroeger klein waren gingen we wel eens met onze ouders naar Diergaarde Blijdorp en keken daar onze ogen uit. We hopen dat straks ook met Danique te kunnen gaan doen. Maar zo vanzelfsprekend is dat nog niet in corona-tijd, want Blijdorp heef het moeilijk. Daarom hebben we er voor gekozen om onze jaarlijkse donatie over te maken naar Blijdorp, zodat Danique en ook alle andere kinderen hopelijk net als wij kunnen opgroeien met deze fantastische dierentuin!

Voor het Dordtse kunstproject ‘Overbruggen’ ontwierpen we in 2018 een kunstobject van 2000 origami bootjes voor een leegstaand brugwachtershuisje. Het project was een groot succes en veel mensen hebben kunnen genieten van de kleurrijke verlichte bootjes.

Inmiddels is het kunstproject afgerond en gingen we op zoek naar een nieuwe bestemming voor onze bootjes. De bootjes zijn gemaakt van handgemaakt Japans papier en ondanks 1,5 jaar dienst in het brugwachtershuisje, met de invloeden van zon en vocht, zijn ze nog net zo mooi als eerst!

We besloten de bootjes een nieuw leven te geven in de vorm van (kerst)hangers. Zo kon iedereen een herinnering aan het kunstobject en de bootjes in huis halen. We hebben heel wat avonden zitten rijgen en het was super leuk om de hangers te maken. Het was nog leuker om te zien hoeveel mensen we er blij mee hebben kunnen maken en hoe mooi de bootjes in alle kerstbomen hangen!

Ow ja, de kerst is inmiddels voorbij, maar de bootjes staan natuurlijk ook mooi in een leuke vaas met takken. Zo kun je er het hele jaar van blijven genieten! 😊 Daarom maken we ze het hele jaar door op bestelling, dus wil je deze vrolijkerts ook in huis halen? Bestel ze dan hier in de webshop.

YEAY onze mini dwop(de wereld op papier)-er is geboren! Op 15 april is de dochter van Mariëlle geboren: Danique. Een heerlijk klein meisje met een volle bos haar. Ze lacht veel, drinkt goed en groeit inmiddels als kool!

Natuurlijk was er niks zo leuk als samen haar geboortekaartje te ontwerpen. We hebben heerlijk zitten pinnen en instagrammen. Wat is er veel inspiratie te vinden! Maar van al die leuke ideeën kregen we ook keuzestress 😊  Voor welke stijl gaan we kiezen?

Het is de Scandinavische Hygge / folkore stijl geworden. Mariëlle is gek op dieren, dus die mochten op de voorkant van de kaart niet ontbreken. We hebben gekozen voor een vos en een konijn, eigenwijs en lief, maar ook symbool voor snel- en slimheid. Door de ronde vorm zijn ze voor altijd met elkaar verbonden, net als ouders en kind. Op de achterkant hebben we icoontjes in originele Hygge stijl ontworpen om haar gewicht, lengte en tijdstip van geboorte aan te geven. We hebben gekozen voor 320 grams papier met structuur wat de kaart een matte en stoere uitstraling geeft. En doordat de kaart om A5 formaat is geprint is het net een klein postertje. De perfecte manier om de geboorte van deze lieve kleine spruit aan te kondigen!

We vinden het superleuk om op deze manier ook voor anderen (geboorte)kaartjes te maken. Dus wil je een keertje samenwerken, neem dan contact met ons op!

De afgelopen vijf jaar waren op zijn zachtst gezegd een behoorlijke ‘reis’. Echter was het deze keer de persoonlijke variant. Uiteraard zijn ups en downs menselijk en hoort het bij het leven, maar toch heb ik de behoefte om dit verhaal ook te delen. Zie het als een persoonlijke afsluiting, dan wel een nieuwe start.  

Als klein meisje was ik altijd al bezig met topografie, keken we thuis voor de lol door de Bosatlas, bestelden mijn ouders in 1x ‘de fascinerende dierenwereld’ voor mijn broer en mijzelf (want geduld…dat was nogal eens ver te zoeken) en hadden we een reeks aan encyclopedieën in de kast. Ik denk dat daar de nieuwsgierigheid is ontstaan, maar het echte reisvirus kreeg ik te pakken na mijn eerste uitwisseling tijdens mijn academieperiode.

Ik zag dat achteraf niet als alleen een leuk tripje. Hoe je als mens persoonlijk kan groeien door je in andere situaties te plaatsen was een hele nieuwe wereld voor mij. Sinds die tijd ben ik elk jaar wel op reis/vakantie geweest en had ik het idee dat de wereld aan mijn voeten lag (om maar in reis-analogieën te blijven…).

Natuurlijk was het leuker om die ervaringen te kunnen delen met iemand en vond een perfect reismaatje in Mariëlle. Na onze eerste vakantie is onze vriendschap enorm gegroeid en hebben we samen al heel veel mogen meemaken. De behoefte om met deze ervaringen wat te doen (in combinatie met onze gedeelde creativiteit) resulteerde in De wereld op papier. Voor ons is dit dan ook veel meer dan een webshop of het ontwerpen van kaarten. Ieder ding wat we doen of ontwerp wat we maken voelt voor mij zo ontzettend mooi en persoonlijk. Maar niet alles kan je altijd voor de wind gaan, vandaar ook dit persoonlijke verslag. Dát is ook De wereld op papier.

Onze laatste gezamenlijke verre reis was in 2015, naar Tibet. Na een half jaar voorbereiden, lukte het ons om een treinreis te regelen van Beijing naar Tibet. Vanuit daar zijn we doorgegaan naar Nepal en zo terug naar Nederland. Wat was dat een avontuur! Los van dat ik enorm ziek ben geworden en 3 dagen in een Tibetaans/Chinees legerziekenhuis heb gelegen door een voedselvergiftiging, hebben we enorm genoten. Want, als ik dat aankan, kan ik alles aan!

Één moment waar ik nog vaak aan terug denk is dat ik, op 5 km hoogte, aan de voet van de Mount Everest stond, tussen de wapperende Tibetaanse vlaggen. Ik gaf mijn wens, gezondheid voor mijn familie en geliefde, met name voor mijn moeder, mee aan de wind… hopend dat we nog wel minimaal 10 jaar van elkaar konden genieten.

Een maand nadat ik terug was van deze reis werd er ongeneselijke kanker bij mijn moeder geconstateerd. De dokters van het Erasmus MC hadden haar nog één jaar gegeven. Ik kan geen woorden geven aan het proces waar wij als gezin (en stel) doorheen zijn gegaan, en dat is ook niet de strekking van dit verslag. We hebben allemaal gevochten, met name mams, en we hebben nog uiteindelijk 2,5 jaar bij elkaar kunnen zijn.

Het reizen heeft dus sinds die tijd stil gestaan, maar ook mijn eigen leven. En dat was voor mij oké, in de wetenschap dat het niet voor altijd zou zijn. Na het overlijden van mijn moeder was mijn wereld heel klein geworden. Een relatie die teleurstellend verbroken werd, een gekocht huis waar ik nog eigenlijk niet van had kunnen genieten…alles moest opnieuw opgebouwd worden. Stapje voor stapje ben ik dat gaan doen. Ik kan niet zeggen alleen, want in deze periode is het me ontzettend duidelijk geworden wat voor lieve familie, vrienden en collega’s ik heb, die me er doorheen hebben getrokken (you know who you are). Ik durf ook wel te zeggen dat ik nog steeds in therapie ben, en dat ik me nu eindelijk weer sterk(er) en beter begin te voelen (net als die inspirerende dame die ik mijn moeder mag noemen).

En dat resulteerde in een nieuwe verre reis 5 maanden geleden. Ik had weer opeens de behoefte om weg te gaan, wat ik heel lang niet had gevoeld. Niet om te vluchten, maar om weer eens aan mezelf te denken. Wat ik leuk vind om te doen en waar ik me goed bij voel. Ik zocht een bijzondere bestemming waar ik niet veel prikkels zou krijgen en gewoon lekker in de leegte kon wandelen en van de natuur kon genieten. Op het moment dat ik dat had besloten boekte ik spontaan een singles reis naar Kirgizië (voor alleenstaanden én alleengaanden!). En dat is een goede keuze geweest. Los van de natuur en de reis heb ik ontzettend veel leuke mensen ontmoet. Maar ik ontdekte ook weer de oude vertrouwde Laura. Een sensitief meisje met leuke grappen, die sociaal mee kan, maar ook die stoere meid die zichzelf kan redden als dat nodig is.

Kirgizië zelf is een prachtig onontdekt land met ruige natuur en Russische invloeden, wat je zeker moet bezoeken als je van wandelen, rust en paarden (want die zijn er!) houdt. Inpakken is bij mij altijd een grote uitdaging, maar ik bleek ontzettend goed voorbereid te zijn. De koudste nacht was -5 graden en de warmste dag was denk ik wel 30 graden. Bij de ene bergpas loop je tussen de besneeuwde bergtoppen, bij de volgende zit je met je zonnebril voor een yurt en een paar dagen erna lig je op het strand. De bevolking is ontzettend gastvrij en vriendelijk, maar de gefermenteerde paardenmelk sla ik de volgende keer toch echt af…

Inmiddels ben ik dus weer een half jaartje verder en ben ik aan het bedenken waar de volgende reis naar toe gaat. Helaas is het even spannend hoe alles loopt met de coronacrisis, maar ik kan als geen ander zeggen, gezondheid gaat voor alles. Komt tijd, komt raad…Want tenslotte, de wereld ligt aan mijn voeten.

In 2017 zijn we samen met Sanna en Ayse van Cityblog Dordrecht gestart met het project Dordt op de kaart. Nu, zo’n twee jaar later, kunnen we met trots terugkijken op wat we hebben bereikt!

Met Dordt op de kaart delen we onze passie voor de stad en zetten we letterlijk en figuurlijk Dordrecht nog beter op de kaart. We portretteren Dordtse ondernemers, vertellen hun verhaal en laten zien waar hun hartje sneller van gaat kloppen in relatie tot de stad. Op dordtopdekaart.nl hebben we alle verhalen gebundeld en kun je zien en lezen welke bijzondere ondernemers Dordrecht rijk is.

 

Het allerleukste van het project is dat we zelf steeds weer verrast worden door de bijzondere en unieke verhalen die de ondernemers te vertellen hebben. Of het nu gaat om een restaurant, winkel, sportschool of financieel adviseur, bij iedere ondernemer zien we drive, passie en liefde voor het vak. In combinatie met een bijzondere band met Dordrecht worden we steeds weer opnieuw geïnspireerd!

 

 

Ook in 2020 zullen we nog meer van Dordrecht en haar ondernemers op de kaart zetten! Benieuwd naar het volgende verhaal van de ondernemer in de spotlights of meer weten over deelname? Kijk op dordtopdekaart.nl, onze sociale media kanalen of neem contact met ons op via info@dordtopdekaart.nl. Ook is het leuk om te zien dat de persoonlijke ansichtkaarten die bij de deelname aan Dordt op de kaart horen, op steeds meer plekken in Dordrecht terug te vinden zijn. Op tafel om de gasten te verwelkomen voor een diner, bij een webshop bestelling met een persoonlijk bericht voor de klant of als felicitatie voor dat gezin wat net een nieuwe woning heeft gekocht!

 

 

Kilometers verlaten strand, hippe steden, schattige koalabeertjes en de meest prachtige vogels! In februari is Marielle 4 weken met de auto door Australië en Tasmanië gereisd en daar vertellen we je natuurlijk graag wat meer over.

Het was een reis om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege de eeeeeeenorm lange vliegreis, maar vooral vanwege de overweldigende grootte van het land en al het natuurgeweld wat het te bieden heeft.

De reis begon in het hippe Sydney en eenmaal aangekomen was de ‘relaxte vibe’ meteen voelbaar. Geen probleem om direct in vakantiemodus te komen! Fietsen langs de bekende highlights, een koud drankje in het park en natuurlijk surfen op Bondi Beach!

Na een paar dagen begon onze roadtrip richting Melbourne en zo ook ons avontuur om aan de linkerkant van de weg te rijden! Hellup! Zweetdruppels op onze rug, maar toen we de drukte van Sydney eenmaal uit waren verscheen er een rustig landschap met prachtige natuurgebieden, verlaten stranden, kangoeroes en kleine dorpjes waar je terug gaat in de tijd. Aha, zo ziet de ‘out back’ eruit!

Een van de mooiste plekken die we hebben bezocht was Jervis Bay. Eindeloze witte stranden waar je je even alleen op de wereld waande en in de bomen boven ons de meest prachtige vogels, zoals kaketoes, gekleurde papegaaien en kookaburra birds. Ook hebben we een aantal dagen in een safaritent overnacht midden in de natuur. Als we ’s ochtends onze tent opendeden werden we begroet door meer dan 40 kangoeroes die rustig stonden te grazen. Een moment om nooit meer te vergeten! Een van mijn wensen was om een koalabeer in het wild te zien en dat is gelukt! We hebben er zelfs meer dan 20 op 1 plek gezien en dat was heel bijzonder en uitzonderlijk.

De grootte van de natuurgebieden en de stilte om ons heen was soms wel overweldigend en het was dan ook goed dat we deze even konden verruilen voor het bruisende stadsleven in Melbourne. Lekker onder de mensen, souvenirs shoppen, een terrasje pakken en ’s avonds naar de openlucht bioscoop. Ook hebben we een bezoek gebracht aan mijn nichtje en haar man. Barbecueën in de tuin en heerlijk bijkletsen met een paar goede flessen wijn van de lokale wijnboer!

In Tasmanië was het landschap net wat ruiger en hebben we verschillende hicking trails gewandeld naar bergtoppen met een prachtig uitzicht. Ook hebben we de bekende wombats en Tasmaanse duivels van heel dichtbij gezien.

Het was een reis om nooit te vergeten en we hadden best nog wat langer willen genieten van dit bijzondere land. Toch is het ook altijd weer fijn om terug naar huis te gaan. En die lange terugvlucht? Die was zo voorbij want we hebben onderweg heerlijk geslapen!

Dit jaar geen kerstactie, maar wij zouden geen echte Dwoppers zijn als we geen donatie zouden doen aan een goed doel. Bij alles wat we verkopen houden we altijd een gedeelte apart. Dit jaar hebben we het Wereld Natuur Fonds gekozen als goed doel. Klimaatverandering en natuurbescherming lijkt wel gesprek van de dag te zijn en daar willen wij natuurlijk ons steentje aan bijdragen. Zeker omdat we zelf nog heel veel moois op deze aarde willen gaan bekijken! Dus iedereen die bij ons een aankoop heeft gedaan: Heel erg bedankt en mede namens jullie konden wij deze mooie donatie doen! 

Ook dit jaar hebben we weer een goed doel uitgekozen voor onze kerstactie. Sterker nog, we hebben het ontwerp voor de kerstkaart hierop gebaseerd. In de kerstkaart van dit jaar laten we zien wat wij belangrijk vinden met kerst. Niet de cadeautjes en de materiële dingen, maar de gezellige sfeer en het samenzijn met de mensen die belangrijk voor ons zijn. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom doneren we dit jaar een gedeelte van de opbrengst van de kaarten aan Het Vergeten Kind.

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. 

In ons doosje (we hebben er 20 gemaakt in totaal) vind je een serie kaartjes met bijzondere plekken die in deze stad te vinden zijn. We hebben details gefotografeerd die vaak over het hoofd worden gezien, maar oh zo mooi zijn. Het lijnenspel in de kaartjes vormen een grafisch geheel, welke we beaccentueren door middel van borduurwerk in het papier. Weet jij deze mooie pareltjes te vinden? Ontdek ze tijdens jouw eigen rondje Dordt!