Blog

Aan het einde van deze zomer was het dan eindelijk zo ver. De opening van ons kunstwerk in het brugwachtershuisje bij de Engelenburgerbrug in Dordrecht. In 2017 hadden we al ons idee voorgesteld aan de stichting Brugwachtershuisjes. Dit idee was in eerste instantie voor een kleiner huisje, maar kregen uiteindelijk het grote huisje toegewezen bij de Grote Kerk in Dordrecht. Een topplek dus! Maar…dit betekende wel dat we ons idee moesten opschalen. Dus…werk aan de winkel!

Het idee
In dit ontwerp komt de liefde voor Dordrecht samen met de liefde voor het buitenland. 2000 gekleurde bootjes representeren de historische havens van deze stad. Ze zijn gevouwen van handgemaakt Japans origami papier. De motieven op het papier, bloesem en kraanvogels, staan in Japan symbool voor een nieuw begin en geluk. Een bewuste keuze om zo het leegstaande huisje een nieuwe invulling te geven! Het kunstwerk heet daarom ook Minatocho, wat ‘door de haven’ betekent in het Japans.

Het huisje is onderdeel van een kunstroute door Dordrecht, met als thema Overbruggen. Te bekijken van september 2018 tot november 2019.

 

Bekijk hier meer over het idee in de making-of van Robert Kraak:

 

 

Een sfeerimpressie van de opening met wethouder Piet Sleeking en Lotti Hesper van stichting Brugwachtershuisjes Nederland.
Iedereen bedankt voor jullie komst!

 

Met ook nog een leuk stuk in de krant over het project!