Blog

Voor het Dordtse kunstproject ‘Overbruggen’ ontwierpen we in 2018 een kunstobject van 2000 origami bootjes voor een leegstaand brugwachtershuisje. Het project was een groot succes en veel mensen hebben kunnen genieten van de kleurrijke verlichte bootjes.

Inmiddels is het kunstproject afgerond en gingen we op zoek naar een nieuwe bestemming voor onze bootjes. De bootjes zijn gemaakt van handgemaakt Japans papier en ondanks 1,5 jaar dienst in het brugwachtershuisje, met de invloeden van zon en vocht, zijn ze nog net zo mooi als eerst!

We besloten de bootjes een nieuw leven te geven in de vorm van (kerst)hangers. Zo kon iedereen een herinnering aan het kunstobject en de bootjes in huis halen. We hebben heel wat avonden zitten rijgen en het was super leuk om de hangers te maken. Het was nog leuker om te zien hoeveel mensen we er blij mee hebben kunnen maken en hoe mooi de bootjes in alle kerstbomen hangen!

Ow ja, de kerst is inmiddels voorbij, maar de bootjes staan natuurlijk ook mooi in een leuke vaas met takken. Zo kun je er het hele jaar van blijven genieten! ? Daarom maken we ze het hele jaar door op bestelling, dus wil je deze vrolijkerts ook in huis halen? Bestel ze dan hier in de webshop.