Blog

Cameron Highlands… wie nog nooit van dit gebied gehoord heeft, denkt waarschijnlijk aan een woest landschap met bergen en kliffen ergens in Australië of Amerika. Waar je rond scheurt met een stoere four wheel drive en grote wolken stof achter je laat.

Maar niks is minder waar, want Cameron Highlands ligt in het Aziatische Maleisië, zo’n 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. In dit gebied vind je stilte en rust en…. miljoenen schattige theeplantjes die het glooiende landschap als een warme deken bedekken.

Toen we in 2011 op een uitkijkpost stonden en over dit indrukwekkende gebied uitkeken, werden we er stil van. Wat is dit betoverend mooi!

Elke dag werken zich honderden mensen in het zweet om met uiterste zorg de plantjes te verzorgen en te plukken. We hebben Cameron Highlands, de mensen en de theeplantjes in ons hart gesloten en als we in Nederland (of waar ook ter wereld) een kopje thee drinken denken we vaak terug aan het moment dat we daar vol betovering op de uitkijkpost stonden.